Gerard Tonen

Gerard Tonen is theaterman, schrijver en fotograaf. Op deze site kun je lezen wat hij zoal heeft gedaan en waar hij mee bezig is.

Gerard Tonen is bovenal theaterman, daarnaast schreef hij jarenlang kinderboeken. De laatste tijd richt hij zich steeds meer op fotografie. Als je zijn foto’s wilt zien, kun je naar gerardtonen.com surfen.

Gerard Tonen is geboren in 1954 in Nijmegen en studeerde daar Nederlands en Geschiedenis aan de lerarenopleiding. Hij stond slechts drie maanden voor de klas en ruilde het leraarschap toen in voor het theater.

Om een paar wapenfeiten uit zijn werkzame leven te noemen. Hij was hoofd marketing van de stadsschouwburg en De Oosterpoort in Groningen. Theaterdirecteur in Leeuwarden, waar hij een nieuw theater mocht bouwen. Hij was zakelijk leider van diverse toneelgezelschappen, waaronder acht jaar van Het Zuidelijk Toneel.

Sinds 2013 werkt Gerard Tonen samen met Wolter Lommerde onder de naam Bureau Lommerde & Tonen. Wolter Lommede noemt hen altijd de oliemannetjes van de podiumkunsten. In die hoedanigheid produceren ze voorstellingen, verrichten ze interim werkzaamheden en geven ze adviezen. Het liefst noemen ze zich creative producer.

De specialiteit van Gerard Tonen is het realiseren van goede ideeën en dromen. Een uitgebreide cv staat op deze site.

Mocht je contact met Gerard Tonen willen opnemen, zijn mobiele nummer is 06 10949806. Zijn email: gerardtonen@gmail.com.

Alle rechten voorbehouden © Gerard Tonen 2018