alle boeken

Een station te ver

Een station te ver

Sofie zit in de trein naar Arnhem. Op het station staat haar vader te wachten. Ze komt helemaal uit Leeuwarden, waar ze met haar moeder woont. Als de trein aankomt, besluit ze opeens niet uit te stappen. Pas een station verder, in Nijmegen, stapt ze uit. Waarom?

Dan maakt Sofie de meest spannende dingen mee. Ze loopt door donkere parken, ze slaapt onder een brug, iedereen is naar haar op zoek en de politie zit achter haar aan. Waarom?

Sofie wil alleen dat haar vader en moeder weer samen gaan wonen. Maar of dat ooit gebeurt...

Een station te ver is een spannend boek over een meisje dat het niet meer pikt.

 

 

 

 

Uitgeverij Prinsen

9+

Illustraties Georgien Overwater

ISBN 978-90-79454-01-3

Toi, toi, toi, een boek over theater

Toi, toi, toi, een boek over theater
Violet mag meedoen met een echte musical, in een heel groot theater. Ze wordt zelfs een echte musicalster.
Maar dan breekt de avond van de premiere aan. Violet durft helemaal niet meer. Zoveel mensen, iedereen die naar haar kijkt. Opeens heeft ze last van plankenkoorts.
Verder staan er in dit boek interviews met mensen die theater maken. Als je dit boek hebt gelezen, weet je precies hoe je een theatervoorstelling maakt.

Uitgeverij Zwijsen
illustraties Georgien Overwater
AVI 9
ISBN 90.276.7992.4

Wim, de wolkenman

Wim, de wolkenman
Voor het eerst vliegen...
Wim gelooft zijn ogen niet.
Zoiets moois heeft hij nog nooit gezien.
Dan weet hij opeens wat hij wil.
Hij loopt naar de deur.
'Niet doen,' schreeuwt Bente.
'Pas op!'
Maar het is te laat.
De wind giert naar binnen...

Uitgeverij Zwijsen
illustraties Georgien Overwater
AVI 4
verschenen in 2005
ISBN 90.276.7782.4

Bloedbroeders

Bloedbroeders
Maarten traint veel. Want als hij sterk is, durven ze hem vast niet meer te pesten. Maar het is niet gemakkelijk om de Krijgsheer van de Straat te ontlopen en zonder blauw oog thuis te komen.
Dan komt er een nieuwe jongen in de klas. Hij is kaal en weet veel over het Verdreven Volk van de Indiaanse Maya's. Die hadden toverkracht. Daarom noemt de jongen zich ook Poentie: dat is een indiaanse naam. In de kelder heeft hij een ruimte ingericht, gewijd aan de Indianen. Maarten en Poentie worden bloedbroeders. Ze smeden plannen om samen op een vlot naar Zuid-Amerika te varen, naar het land van de Maya's, hun volk. Samen weten ze bovendien de Krijgsheer van de Straat te verslaan.
Maar met Poentie is nog wat anders aan de hand. Hij moet vaak naar het ziekenhuis en zijn ouders zijn erg bezorgd. Kun je ook na de dood bloedbroeders blijven?
Een avontuurlijk maar ook aangrijpend verhaal.

Uitgeverij Leopold
11+
verschenen in 2004
ISBN 90.258.4294.1

Verhalen van een vieze familie

Verhalen van een vieze familie

'Ik wil een boek over onze familie schrijven,' zei ik.
'O leuk,' zei mijn moeder wantrouwend. 'En waar ga je dan over schrijven?'
'Over ons, over al die vieze verhalen?"
'Ben je nou helemaal gek geworden?' gilde mijn moeder. 'Het is al erg genoeg dat al die dingen bij ons gebeuren. Daar wil je toch niet over praten?'
Maar dat wil ik wel. Ik ben gek op vieze verhalen. Maar ik wil ook wel vertellen over het verdriet van mijn moeder en wat er allemaal in onze familie is gebeurd.

Uitgeverij Zwijsen
illustraties Georgien Overwater
AVI 7
9+
ISBN 90.276.7915.0

Vakantie op een vlot

Vakantie op een vlot
De zomervakantie komt eraan en over een paar weken gaat iedereen uit de Giraffestraat op vakantie. De kinderen van de Giraffestraat hebben daar helemaal geen zin in. Ze kunnen elkaar niet missen en blijven het liefste thuis. Ze zouden de kinderen van de Giraffestraat niet zijn als ze daar geen oplossing voor hadden. Ze bouwen een groot vlot en varen met z'n allen door Friesland. Alles gaat goed, totdat ze de Waddenzee op gaan...

Uitgeverij Zwijsen
illustraties Georgien Overwater
AVI 8
verschenen in 2004
ISBN 90.276.7640.2

Meester Frits is verliefd

Meester Frits is verliefd

Meester Frits doet een beetje vreemd. Wat zou er toch met hem zijn? Nou, hij is verliefd! Op Renuka. Maar op een dag moet Renuka terug naar het land waar ze vandaan komt: Sri Lanka.
Meester Frits is erg verdrietig. Hij zit de hele dag somber voor zich uit te staren. De kinderen uit de Giraffestraat willen hem graag helpen. Met z'n allen gaan ze ervoor zorgen dat Renuka weer terug kan komen. Zal dat lukken?

Uitgeverij Zwijsen
illustraties Georgien Overwater
AVI 8
verschenen in 2003
ISBN 90.276.4813.1

Vuur, vuur

Vuur, vuur
Stefan woont in de Giraffestraat. Hij is zo gek op fossielen, dat het hele huis er vol mee ligt. Zijn huis wordt zelfs een museum waar honderden kinderen komen kijken. Maar dan gebeurt er iets angstaanjagends. De Giraffestraat is de Giraffestraat niet meer... Een ramp? Tegenspoed? Verdriet? De kinderen van de Giraffestraat komen in actie.

Uitgeverij Zwijsen
illustraties Georgien Overwater
AVI 7
verschenen in 2003
ISBN 90.267.4717.8

De geheime indiaan

De geheime indiaan
Het is oorlog tussen de kinderen van de Giraffestraat en die van de Leeuwenstraat. Violet en Rosa worden zelfs gevangen genomen. Maar dan gebeuren in de Giraffestraat opeens wel heel gekke dingen. Er zijn kampvuren, de kinderen vinden pijlen en er liggen overal paardendrollen.
Dan blijkt er een indiaan in de Giraffestraat te wonen. Hij gaat de kinderen van de Giraffestraat meehelpen in de strijd tegen de Leeuwenstraat. Maar of dat slim is?

Uitgeverij Zwijsen
illustraties Georgien Overwater
AVI 8
verschenen in 2002
ISBN 90.276.4646.5

De rode paraplu

De rode paraplu
Het waait vaak in Nederland. Maar zelden is er zo'n vliegende storm als op de dag dat Margot wegwaait met haar rode paraplu. Zonder dat ze er iets aan kan doen, vliegt ze hoog door de lucht Nederland uit.
Soms gaat de wind even liggen. Zo belandt ze in Parijs, in Afrika en op het eiland van Robinson Crusoë.
Haar vader en haar vriendin Deesje reizen haar snel achterna in de auto. Maar telkens als ze vlak bij haar zijn, neemt de paraplu Margot weer mee de lucht in.

Uitgeverij Leopold
AVI 8
9+
verschenen in 2002
ISBN 90.258.3473.6
page loading